top of page

HUISKAMER

De huiskameractiviteiten van Straatvisie zijn laagdrempelige inloopmomenten en vormen de basis van ons werk. Net zoals de groepsactiviteiten zijn ze gericht op ontmoeting, ontspanning en maatschappij verkenning. Ze vormen als het ware een onderdeel van ons fundament.

 

Wekelijks biedt Straatvisie een huiskameractiviteit aan in het Straatvisie Huis. Samen met leeftijdsgenoten die als vrijwilliger of stagiaire bijdragen aan het project wordt er gekookt en gegeten, waarna er een creatieve, educatieve of sportieve activiteit plaatsvindt in of rondom het huis. De inhoud van deze activiteiten verschillen enorm, en proberen we zo volledig mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeften van de jongeren. Zo kan het zijn dat we een bal pakken en in het park een potje gaan voetballen, maar kan de avond ook uitmonden in diepgaande gesprekken over geloof, seks of geld.

Naast de huiskameractiviteiten in onze eigen woonkamer, organiseren wij ook huiskameractiviteiten in verschillende opvanghuizen in Amsterdam. Na enkele weken van extensieve training gaan onze stagiaires en vrijwilligers er zelfstandig op uit en zoeken de verbinding op met de jongeren. Ze organiseren laagdrempelige activiteiten samen met de bewoners. Het extern aanbieden van deze activiteiten verlaagt de drempel tot participatie nog verder, omdat de jongeren gewoon op hun sloffen de huiskamer(activiteit) binnen kunnen lopen. Naast dat deze activiteiten enorm belangrijk zijn voor het bevorderen van verbinding en participatie onder de jongeren, zijn ze ook ons visitekaartje. De huiskameractiviteiten motiveren jongeren deel te nemen aan het overige Straatvisie activiteitenaanbod.

257381864_4849438131784878_8815287885792785356_n.jpg
bottom of page